Sorgun Ziraat Odası

Tarihçe

Sorgun Ziraat Odası, 1964 yılında çıkarılan bir kanun ile kurulmuştur. Bu yıllarda, genel olarak bir danışma kurulu niteliğinde olan ziraat odası 30 m2  alana sahipti. Başlangıçta, ziraat odasına  yeterince mali kaynak temin edilemediğinden dolayı odamız kendinden beklenen görevi tam anlamı ile yerine getirememiştir. 1965 yılında 220 m2 büyüklüğün deki bina ile büyüme sağlayan sorgun ziraat odası kendi yerine sahip olarak ilk kurulan odalardan birisidir...

Sorgun ziraat odası ilçeye ilaç gübre yem gibi çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler satmaya başlayarak daha da güçlenmiştir. Yeni yönetim ve başkanımız ile beraber sorgun ziraat odası çeşitli alanlarda faaliyetlerini arttırmıştır. Gerek ilaç bayii olsun gerek tarımsal danışmanlık olsun çiftçiye  hizmet aşamasında hiçbir fedakarlıktan kaçmamış her gün biraz daha ilerleme azmi ile çalışmalarına devam etmiştir .

2015 yılında ziraat odasının yeni binası ile tanışmış olup her turlu aktivite ve çalısmaları hızlandıracaktır.